учитель - сонце...

У слові — вчитель — все життя і мрії,
Політ душі і веселковий цвіт.
Найкращі помисли, свята любов, надії,
І вчитель сам — це неповторний світ.

Він все життя з відкритою душею
Йде до людей, щоб світло донести.
Учитель сяє для усіх зорею
І відкриває їм нові світи.

Надія Красоткіна


Неповторне свято Івана Купала в ДОЦ "Супутник"


       Працючи у чудовому оздоровчому дитячому центрі, у нас випала нагода взяти участь у яскравому святі Івана Купала. 
      Підготовка до свята тривала декілька днів. Культорги проводили щоденні репетиції, бо було заплановано показати чудову театральну постанову - казку рідною мовою "У ніч на Івана Купала", автором якої є старший вихователь нашого табору Куліковський С.С. та культорги Остах Г. та   Єрьоменко Ю.
     Само свято розпочалося зранку 6 липня, коли усі дівчата плели віночки, а батьки привозили дітям вишиванки. Виготовляли декорації, розвішували рушники, вчили акапельні пісні тощо. 
    Заздалегідь у групі ДОУ "Супутник" було запрошено батьків взяти участь у народному святі ще й за пожливістю у національному одязі.



     Після того як зустріли батьків та гостей, діти розпочали казку. Чого там тільки не було! Хореографічні постановки, пісні, хороводи, змагання, несподіваний кінець. Головний герой Грицько шукав квітку папороті, бо за повір'ям той, хто знайде таку квітку стане знахарем, і жоден скарб від нього не сховається.
 На святі працював професійний фотограф Горлаков І.Г., фотоматеріали якого було використано в цій статті.





     Звичайно, як у будь-якій казці добро перемагає зло! Але на цьому свято не закінчується. Діти з батьками та вихователями проводять народні ігрища біля багаття. Особливо усім сподобалось дивитися на те, як спалюють Марену ( лялька, яка символізує жіночий початок).

   Кожен загін виготовив штучне маленьке багаття, через яке перестрибували, загадуючи бажання.
    Закінчилось дійство урочистим киданням вінків у воду, яке здавна мало символічне значення. За повір'ям, якщо віночок, який сплела молода дівчина, потоне, то наступного року вона заміж не вийде. Звичайно, наші юні красуні заміж ще не поспішають, тому загадували дещо інші бажання, які обов'язково здісняться!




На сторінці "Музичне мистецтво" обери  свою українську пісню до Дня Івана Купала.