учитель - сонце...

У слові — вчитель — все життя і мрії,
Політ душі і веселковий цвіт.
Найкращі помисли, свята любов, надії,
І вчитель сам — це неповторний світ.

Він все життя з відкритою душею
Йде до людей, щоб світло донести.
Учитель сяє для усіх зорею
І відкриває їм нові світи.

Надія Красоткіна


Чарівний світ джазу

     Багато учнів нашої Запорізької гімназії №45 відвідують дитячу школу мистецтв № 3 Хортицького району. Візитівкою школи є  оркестр "Джаз-бенд, під керівництвом Жульєва А.П. Саме від Анатолія Петровича ми отримали запрошення відвідати 17 листопада виступ Запорізького  естрадно - духового муніципального оркестру під керівництвом Богдана Сапожнікова, який відбувся у приміщенні БК "Орбіта".
     Музиканти виконували свої улюблені джазові твори. Музика була просто казковою.
     Учні та батьки, присутні на концерті, отримали пізнавальну інформацію з життя та творчості багатьох джазових композиторів. Пропоную трішечки відволіктися від читання статті та переглянути уривки концерту.


   Багатьох присутніх вразило не лише майстерне виконання музичних творів, віртуозні виступи солістів, а й незвичні музичні інструменти, про які хочеться розказати.
   Духові музичні інструменти являють собою різні за розмірами та матеріалом трубки, в яких внаслідок коливання стовпа повітря утворюється звук. Духові інструменти поділяються на дерев'яні (гобой, кларнет, фагот, саксофон, флейта) та мідні (трамбон, валторна, труба, корнет, туба, флюгельгорн).
    Багатьох глядачів привернув увагу великий музичний інструмент, який відрізнявся від інших своїм розміром. Цей габаритний духовий музичний інструмент має назву "Баритон-саксофон ", який було винайдено бельгійцем Адольфом Саксом у 1840 р. Звук даного інструмента виразний та хриплуватий.
 

Саксофон - найпопулярніший інструмент джазу, його символ.


Кларнет- музичний інструмент сімейства дерев'яних духових, винайдений у 1701р. Широко використовується, як сольний інструмент. Вважаєтьчся одним із найвіртуозніших музичних інструментів.


Труба - інструмент, відомий зі стародавніх часів. Різновиди труби - пікколо, альтова труба, басова труба.


Глядачі не припиняли опладувати. Кожен музикант був справжньою сучасною зіркою, особливо для  школяра. Лунали слова вдячності, гучні оплески. Колектив виконавців естрадно-духового оркестру  подарував нам яскраві, незабутні враження. Дякуємо організаторам за чудову можливість доторкнутися до прекрасної музики.